Kolacja

Dziś szybki i smaczny przepis gdzie porcja ma tylko około 300 kcal.
Jako, że mamy w sklepach dostępne smaczne warzywa. Polecam filet z piersi kurczaka podany na warzywach

Pierś z kurczaka grillowana lub z patelni, podana na warzywach.

SKŁADNIKI:

– czerwona papryka
– papryczka chili
– troszkę zielonej fasolki
– 1 mała żółta cukinia
– czerwona średnia cebula
– oliwa do smażenia
– 2 pomidory
– podwójna pierś z kurczaka (dokładnie unyta i oczyszczona, pamiętajmy o odkrojeniu białych tłuściutkich elementów)
– świeża bazylia
– słodka papryka
– sól, pieprz do smaku

Posiekać czerwoną cebulę i zrumienić na niewielkiej ilości oliwy z oliwek.
Warzywa pokroić na średnie kawałki i dodać do cebulki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem a następnie dusić tak ok. 15 minut.
Dobrze umytą wysuszoną i z odkrojonym tłuszczykiem pierś z kurczaka posypać przyprawami. Następnie kładziemy filety na grilla i czekamy aż się zrumieni do złocistego koloru lub ułożyć na warzywach przykryć i dusić do miękkości, od czasu do czasu odwracając, powinno to trwać od 30 – 40 minut.
Na koniec przekładamy danie na talerz i dekorujemy świeżą bazylią.

Są to składniki na 2 porcje. Wartość kaloryczna jednej porcji to około 300 kcal.

SMACZNEGO !!!

==========

Reklamy